Når jeg var liten så ville jeg ikke spise fisk.

Mamma måtte «gjemme» den i gryter, gratenger eller kamuflere den med hvit saus,

sånn at jeg iallefall slapp å se den.

Kamuflering driver jeg fortsatt med, men det er bare fordi jeg liker det sånn;)

Så lenge fisken får følge med tomater, hvitløk eller andre herligheter,

er det bare å gi seg over, skjenke seg et glass god hvitvin og nyte måltidet. ♥

800 g ferdig utvannet klippfisk

2 løk

2-3 hvitløksbåter

3 ss olivenolje

6 mode tomater

4 stilker selleri

2 fennikel

2 dl tørr hvitvin

pepper og paprikapulver

1 sitron

1 grønn paprika

1 rød chili

1/2 glass grønne oliven

sydlandsk klippfiskgryte
sydlandsk klippfiskgryte

Sett ovnen på 200°C.

Hell oljen i en ildfast form med presset hvitløk.

Legg tomatbåter, selleristilker, fennikel i biter og løk i ringer i formen.

Vend forsiktig rundt med to gafler. Hell over vin og krydre retten.

Ha formen i ovnen og stek først i 30 minutter.

Ta ut formen og fordel fiskestykker, paprikaringer og oliven på toppen.

Hell over saften av 1 sitron.

Stek deretter videre i 30 minutter.

 

Tilbehør:

Kokte poteter eller tagliatelle, og selvsagt godt brød og gjerne et glass hvitvin.

Prøv gjerne focaccia, grove hvitløksbaguetter eller rosmaringrifler.

Da håper jeg maten smaker, vel bekomme♥

sydlandsk klippfiskgryte
Fiskegryte er en sunn middag som lager seg selv. Fisk og grønnsaker gir kroppen viktige næringsstoffer og er derfor viktige byggestener for et sunnere kosthold. ♥
Share This