Tapas er det jeg liker best å lage når det kommer til festmat.

Jeg klarer sjelden å begrense meg, så vi har ofte mat i flere dager.

På nyttårsaften lagde jeg en tapas-meny bestående av flere retter fra

bloggen min i tillegg til noen nye.

De rettene jeg har lagt ut før, legger jeg link på sånn at det blir enkelt å finne frem.

De nye finner du under her.

Da håper jeg du finner noe du liker, velbekomme;)

Scampi marinert (1 porsjon)

3-4 scampi

1 fedd hvitløk

1/4 rød eller grønn chili, gjerne hermetisk, finkuttet

3 ss olivenolje

salt og pepper etter smak

TAPAS

Skrell rekene og pass på at de er ordentlig opptint. Finkutt hvitløk og chili og bland

sammen med oljen. Tilsett rekene og la det stå på benken minst en time.

Varm en stekepanne og stek de rask i 1-2 minutter.

Spekemat og ost

Legg ønsket mengde spekemat og ost på et fat.

Jeg liker spesielt godt de spanske spekepølsene

salsiccion og chorizo.

Manchego er perfekt tapas-ost, skjær den i tynne flak.

TAPAS

Melon med serranoskinke

Skjær opp ønsket mengde melon i firkanter,

størrelse med en munnfull.

Jeg liker spesielt godt cantalopemelon eller honningmelon.

Surr serranoskinke rundt melonbitene og fest med en

tannpirker uten mintsmak;)

Du kan også ta vanlig norsk spekeskinke,

men jeg synes de kan bli litt salte.

TAPAS

Kyllingvinger

Jeg bruker rå kyllingvinger og marinerer de på samme

måte som kyllingspyd.

Du kan godt kjøpe ferdig marinerte for å spare litt tid.

TAPAS

Asparges med spekeskinke

Du tenger 1 bunt asparges og 1 pakke serranoskinke

eller parmaskinke.

Brekk av nederste del av stilken på aspargesene.

Surr en skinke rundt to og to asparges og legg de i en

ildfast form.

Stek aspargesene midt i ovnen på 200°C i 10 minutter.

TAPAS

Løkringer

Løkringer lager jeg ikke selv.

Jeg kjøper de frosne på Rema eller Meny og steker de

etter anvisning på pakken, midt i ovnen på 200°C i 10

minutter.

TAPAS

Da håper jeg det smaker, velbekomme♥

mozarellasalat
Share This