Timianpoteter med havsalt er virkelig en av de enkleste potetrettene man kan lage.

Det går fort og er nesten umulig å ikke lykkes med.

De lager seg selv i ovnen, og kan serveres både til kjøtt, fisk eller være en del av

et tapasbord.

Til 4 personer trenger du

 

800 g poteter ( amadinepoteter eller mandelpoteter passer best)

raust med olivenolje (6-10 ss)

1-2 ss maldonsalt

en god neve frisk timian (om du bruker tørket holder det med 2 ts).

Vask potetene godt og legg de i en ildfast form.  Hell over olje, salt og urter.

Bland godt sånn at alle potetene blir dekt av olje og krydder.

Sett formen midt i ovnen på 160°C og stek potetene i 1 time.

Vend litt på de underveis i stekingen.

timianpoteter med havsalt
timianpoteter med havsalt

Server poteten på et tapasbord, eller som tilbehor til kjøtt eller fisk.

Her er de servert med kyllingspyd, bakte tomater, allioli og marinerte oliven.

kyllingspyd med timianpoteter
Poteter er rike på stivelse som gir kroppen energi, kalium som er bra for blodtrykket og vitamin C som bl.a. er en antioksidant. Poteter smaker godt og metter godt. Spiser man potetene kalde, er det mer gunstig, fordi en såkalt glykemisk indeks blir lav. Kalde poteter kan til og med redusere mengde av fettstoffer i blodet!
Share This