Torsk med blomkålms og baconsmør er min favoritt fiskerett,

helt garantert. Min mann får potetmos, da han ikke er fan av blomkål,

men resten av gjengen elsker blomkålmos, så bare prøv;)

Inspirasjonen fant jeg hos Trine`s matblogg, se hennes oppskrift HER.

Torsk:

600-800g torskefilet

smør til steking

smak til med salt og pepper

Baconsmør:

250 g bacon eller chorizo (chorizo er nydelig, men litt sterkt for de yngste)

litt rapsolje til steking

2-3 hvitløksfedd

70 g smør

2 ts soyasaus

litt finkuttet gressløk (andre urter går også fint)

Grønnsaker:

150 g aspargesbønner (frossen går fint)

150 g fersk spinat

2-3 hvitløksfedd

litt olje til steking

salt og pepper

Blomkålmos:

Oppskrift finner du HER.

Begynn med torsken. Del den i 4 porsjonsstykker,

strø på litt salt og la den ligge i ca. 15 minutter.

 

Lag deretter blomkålmosen, se oppskrift litt lenger oppe;)

Hold mosen varm.

 

Tørk av torsken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt mer

salt og pepper. Stek torsken i middels varm panne med en klatt smør.

La den steke i 2-3 minutter før du snur den og steker den like lenge

på andre siden. Hell litt av stekesmøret over fisken mens den stekes.

Du ser at fisken er gjennomstekt når den begynner å flake seg.

 

Stek bacon eller chorizo i litt nøytral olje.

Når det er passe stekt, tilsetter du smør, urter, soyasaus og hvitløksfedd

som er delt i to. Rør rundt noen ganger til smøret er smeltet og det lukter deilig

hvitløk. Ha det over i en skål og bruk samme panne til å raskt frese grønnsakene.

Stek aspargesbønnene litt først, før du har i hvitløk og spinat.

Krydre med salt og pepper.

Når spinaten har falt litt sammen er grønnsakene klar.

Til denne torskeretten passer det godt med et glass rødvin.


Da er det bare å kose seg, velbekomme ♥

 

 



			
torsk med blomkålmos og baconsmør
Share This