Vi har konfirmant til våren, og da må jeg ha vårruller på koldtbordet. Jeg serverer alltid

vårruller som en smårett sammen med andre retter, men det går også fint å ha de som

en egen rett med evt ris, salat og sweet chili saus. ♥

Til 40 vårruller trenger du:

 

400 g kjøttdeig av storfe eller svin

1 ss rapsolje til steking

2 stk raspet gulrøtter

1 stk finhakket løk

1/2 finhakket purreløk

100 g glassnudler

2 ss søt chilisaus

2 ss soyasaus

2 ss fiskesaus (asiatisk)

2 ss østerssaus

40 blad vårrulldeig

6 ss rapsolje til pensling

«vann til liming»

vårruller
vårruller
vårruller

Fremgangsmåte:

 

Ta pakken med vårrulldeig ut fra fryseren, og legg den inn i en koppehåndduk.

De trenger å ligge ca 1 time på kjøkkenbenken for at vårrullbladene skal løsne greit.

Kok glassnudler etter anvisning på pakken. Stek kjøttdeigen i rapsolje i en stor stekepanne.

Tilsett løken og stek videre til den er myk. Bland deretter inn gulrøtter, purre og glassnudlene.

Til slutt blander du i soyasaus, fiskesaus, østerssaus og søt chilisaus.

Blandingen skal være ganske tørr, sånn at ikke vårrullene blir myke. Avkjøl blandingen noe.

Legg et vårrullflak på arbeidsbenken. Fordel 1 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket.

Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket.

Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen.

Lim den siste spissen med vann. Gjenta med resten av flakene og fyllet.

vårruller
vårruller
vårruller

Legg vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med olje.

vårruller
vårruller
vårruller

Stek vårrullene på 225 °C i ca. 10 minutter.

 

Jeg har tidligere prøvd å frityrsteke vårruller, men synes det er like godt å varme dem i ovnen,

så da gjør jeg det. Om du ønsker å frityrsteke dem, er det bare å helle 1/2 liter olje

egnet til steking i en wok-panne eller stekepanne med høye kanter, passe på at oljen

er skikkelig varm, før du steker vårrullene i oljen. Når de er brune og fine er de ferdige.

Ta de ut og legg de på litt tørkepapir så de får renne av seg litt av oljen.

Server som du liker det, på et koldtbord eller som en hovedrett med ris og salat.

Sweet chili saus som tilbehør er et must. Håper det smaker, velbekomme!

vårruller
vårruller
Share This