Mozzarella sandwich er utrolig godt og mettende.

Jeg serverer den like godt til middag som til lunsj.

 Mozarella og avocado har begge milde smaker,

men sammen med sprøstekt spekeskinke og blomkål stekt  med hvitløk og olje,

blir dette en smakfull sandwich som vil imponere de fleste.

Skal du lage flere smørbrød, ganger du bare mengdene i denne oppskriften.

Da er det bare å finne frem alle ingrediensene og sette i gang.

2 skiver grovt brød (gjerne rugbrød)

1 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

1 bukett blomkål

1 neve salat, gjerne  babyleaf eller ruccula

3-4 ringer rødløk

5-6 cherrytomater

1/2 avocado

1/2 mozzarellaost

2 skiver spekeskinke (gjerne en serrano)

litt balsamicoeddik

litt olivenolje

maldonsalt eller salatkrydder

Brødskivene skjæres i passende tykkelse, gjerne tynne, men det er en smakssak.

Press hvitløksfeddet og bland sammen med olje i en liten skål.

Skjær opp rødløk i tynne ringer og del tomatene i to.

Avocado og mozzarella skjæres i skiver, og blomkål i bittesmå buketter,

som en fingernegl i størrelse.

Smør brødskivene lett med oljeblandingen på begge sider,

men la det være igjen litt som skal brukes til blømkålbukettene senere.

Legg brødskivene på et stekebrett kledd med bakepapir,

og stek de midt i ovnen på 200°C i ca 5-7 minutter, eller til de er gylne og sprø.

Ta resten av oljeblandingen i en stekepanne og stek blomkålbukettene et par minutter.

Legg den ene brødskiva på en tallerken og legg blomkål rundt på fatet.

Stek de to spekeskinkene i samme stekepanne som du brukte til

blomkålen. De skal bli litt sprø.

Legg  en raus neve salat over brødskiva sammen med litt rødløk.

Legg over avocado og mozzarellaost, hell litt balsamico over hele tallerkenen

og legg de sprø skinkeskivene på toppen.

Legg den andre brødskiva på toppen og pynt med tomater og fersk basilikum.

PS: Jeg hadde ikke basilikum, men fersk oregano smakte godt det også ♥

mozzarellasalat
mozzarellasalat
mozzarellasalat
mozarellasalat
mozzarellasalat
mozzarellasalat

Mozzarellasandwich smaker veldig godt med et lite glass rødvin.

Da håper jeg det smaker, velbekomme ♥

mozzarellasalat
Share This